annons
Hem » Artiklar » Första Mercedes-lastbilarna i GDL:s jätteorder levererade

Första Mercedes-lastbilarna i GDL:s jätteorder levererade

I somras stod det klart att Mercedes-Benz lastbilar i Sverige fått sin största order någonsin, när GDL-ägda åkeriet C-R Johansson i Varberg beslöt att byta ut hela sin vagnpark. Enligt ett pressmeddelande levererades de första bilarna i lördags och då var det också stor kick-off med fler än 100 anställda samlade. Under fem timmar fick de bekanta sig med de nya lastbilarna med instruktörer från Mercedes-Benz huvudkontor i Malmö.

När de första bilarna levererats arrangerade GDL, Hedin Bil och Mercedes-Benz Sverige AB en stor kick-off där personalen skulle få bekanta sig med de nya bilarna.

– De flesta av våra chaufförer har ju aldrig kört Mercedes, så vi ville ge dem en flygande start och inte bara ge dem var sin nyckel, berättar Peter Jönsson som är chef för egen produktion på GDL.

Dagen innehöll dels en teorigenomgång av hur Mercedes löst olika funktioner och var olika reglage sitter och hur de fungerar. Här fanns också ett verkstadspass där man i praktiken fick se bland annat var olika vätskor fylls på och var man öppnar olika delar. En session handlade om telematiksystemet FleetBoard och hur det kan användas för att minska både slitage och bränsleförbrukning. Dessutom fick alla provköra en runda med Mercedes-Benz egna instruktörer i passagerarstolen.

– Det var en uppskattad dag, säger Peter Jönsson.

Totalt har C-R Johansson beställt 80 lastbilar – dragbilar, skåp och några kranbilar. 30 av dessa levereras inom kort och resterande 50 under de kommande tre åren.

Fler än 100 anställda samlades för att lära sig om de nya lastbilarna.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*