annons
Hem » Artiklar » Fortsatt tufft men positiva tendenser i storstäderna
Genrebild. Foto: Ralph Andersson

Fortsatt tufft men positiva tendenser i storstäderna

Storstadslänen börjar tro på ett liv efter Coronakrisen enligt en undersökning bland Sveriges Åkeriföretags medlemmar. Färre medlemsföretag tror att de behöver säga upp personal och Stockholms län sticker ut särskilt, drygt 10 procent tror på uppsägning jämfört med 17 procent för en vecka sedan. I Stockholm är det också flera som uppger att de har oförändrad mängd transporter, 50 procent jämfört med 40 procent förra veckan.

– Vi kan se en liten ökning mot tidigare för ett antal aktörer i branschen vilket är oerhört glädjande. Vi ser också att en större andel av våra medlemmar bedömer att de inte behöver permittera. Det är en något mer optimistisk bild än tidigare, cirka 54 procent jämfört med 47, säger Rickard Gegö, vd på Sveriges Åkeriföretag, i ett pressmeddelande.

De företag som transporterar livsmedel har en större andel mer att göra. Drygt 14 procent av företagen har mer att göra sedan inledningen av krisen för ett par veckor sedan. Generellt uppger sedan tidigare undersökningar cirka hälften av företagen ett oförändrat transportmönster.
Det är dock viktigt att poängtera att fortfarande har en majoritet av medlemmarna mindre arbete än normalt.

– I kommentarer och spontana svar kan vi se små tecken på att även leveranser till privatpersoner verkar öka, men kom ihåg att det finns ännu en stor oro och osäkerhet om framtiden, säger Rickard Gegö, vd på Sveriges Åkeriföretag.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*