annons
Hem » Artiklar » Full LED baklampa från Hella

Full LED baklampa från Hella

Hella beskriver sin nya LED-baklampa så här i ett pressmeddelande: ”Individualisering, säkerhet och framtida lönsamhet”. Hella beskriver lampan som ett modulkoncept speciellt för 24-volts lastbilar och släpvagnar.

Utforma ljuset efter önskemål.

Den patenterade HELLA LED-ljusridån, som skapar bakljuset på full-LED-baklampan, kan nu anpassas för första gången. Grafiska strukturer som prickar, ränder och former kan markeras för detta ändamål.

”Detta gör att bakljuset är det centrala blickfånget och understödjer tillverkarens varumärken på vägen. Lastbilar och släpvagnar blir därmed unika”, säger Georg Fink, försäljningschef för trailers på HELLA. ”En individuell ljussignatur blir i slutändan allt viktigare för att sticka ut från omgivningen och detta gäller inte bara för biltillverkare utan även för de som producerar lastbilar och släpvagnar.”

Dessutom är tillverkarna fritt att välja färg på bärramen så att de till exempel matchar företagets färger. ”Linsen ovan är tillgänglig i rött eller klart så att designens färg blir synlig”, förklarar Fink. Som ett ytterligare anpassningsalternativ kan tillverkarna välja om körriktningsvisaren ska vara standardtyp eller dynamisk variant.

Förutom anpassningsalternativen har HELLA också vidareutvecklat, intern, gardinteknik. Resultatet är ett mycket mer homogent utseende av bakljuset eftersom det inte kräver separat optik. På 144 kvadratcentimeter är ljusridån också nästan dubbelt så stor som i tidigare modeller – så bakljuset är alltid synligt, även i skymning eller dimma, och även på avstånd.

Med ett installationsutrymme på bara 55,5 mm djup har full-LED-baklyktan tekniska funktioner som gör att den passar för framtiden. Tack vare mekaniska gränssnitt för sensorteknik kan ultraljudssensorer anslutas på båda sidor, till exempel för att implementera en parkeringsassistent. Dessutom är kontrollen för blinkande sidomarkeringslampor, körriktningsindikeringsfelkontrollen och lastsimuleringen som är utformad för att övervaka stopp- och riktningsindikatorlamporna integrerade i systemet. Detta eliminerar behovet av ytterligare styrenheter, vilket faktiskt minskar mängden ledningar som krävs och i slutändan sparar kostnader.

Full-LED-baklampan är utformad för spänningsområdet 24 volt. Den tvåfärgade ytterlinsen är gjord av slagtålig polykarbonat (PC) och fäst vid huset. Sammantaget uppnår den bakre lampan skyddsklass IP 6K9K, vilket innebär att den inte bara är dammtät utan också motståndskraftig mot rengöring med vatten under högt tryck. Lampan uppfyller också bilstandarden (ISO 26262). Lampan finns med eller utan gummiarm. Som ett standardgränssnitt till fordonet har det en central 7-stifts DIN-kontakt och 2-stifts AMP SUPERSEAL-kontakter för extra belysningsfunktioner.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*