annons
Hem » Notiser » Gasstation öppnas i Trondheim
gasum

Gasstation öppnas i Trondheim

Trondheim kommer att få sin första tankstation för gas i sommar. Stationerna är en del av Gasums nordiska nätverk av tankstationer med gas för tunga fordon och kommer att ha både flytande och komprimerad gas. Projektet är ett samarbete mellan Gasum och Coop och möjliggör enligt ett pressmeddelande en logistiklösning som ger låga utsläpp för flera aktörer i området.

Från och med början av augusti kommer tankstationen att vara redo att öppnas i Heggstadmoen, som är området strax söder om Trondheim. Området är ett nav för en stor andel tung trafik, vilket ger stationen ett bra läge och kopplar samman Gasums nätverk av tankstationer för flytande gas i Osloregionen med stationer i norra Sverige, såsom exempelvis Östersund och Umeå.

Tankstationen i Trondheim är ett samarbete mellan den kooperativa detaljhandelskedjan Coop och Gasum. Stationen ligger på mark som ägs av Coop och kommer att användas för att förse Coop med förnybar biogas för deras transportpartner och bidra till att minska utsläppen från tunga transporter. Stationen kommer att vara öppen för alla som vill tanka biogas.

– För Coop är det ett viktigt samarbete. Förnybar biogas är ett mycket bra alternativ för att bidra till en minskad klimatpåverkan från Coops transporter och vi ser fram emot att stationen ska öppna, säger Tor Inge Hegvold, logistikchef för regionen mellersta Norge.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*