annons
Hem » Artiklar » Gasum invigde ny LNG-station i Volvo-land.
Gasums nya LNG-station invigs av fr v; Rickard Nordin, riksdagsman för C, Mikael Antonsson, Martin Lundstedt och Johan Ebefors.

Gasum invigde ny LNG-station i Volvo-land.

Under torsdagen invigde Gasum sin tolfte LNG-anläggning i Sverige. Den är lokaliserad i Tuve i Göteborg, i detta område har ju också Volvo Lastvagnar en stor lastbilsfabrik. Och AB Volvos vd Martin Lundstedt var en av dem som invigningstalade.

– Vi ser hur intresset för lastbilar som drivs med gas ökar. Vi är glada över att vi på Volvo har en lösning som bygger på väl beprövad dieselteknologi, men med det allra senaste då det gäller insprutning och energilagring ombord.

Volvo FH erbjuds ju idag med gasmotorer på 420 och 460 hk. Men i framtiden kan det också komma gasmotorer med en större effekt.

– Det är liksom allt annat efterfrågestyrt. Det finns ingen teknisk begränsning, då vi baserar det på moduler i vårt system, om vi ser att det blir tillräckligt intressant i de applikationer där man behöver en högre effekt, avslöjade Volvochefen då han fick den intressanta frågan.

Mikael Antonsson som är Gasums Sverigechef inom trafikområdet slog fast att det gäller att agera innan det är för sent och att Gasum redan nu har ett erbjudande som kan sänka milkostnaden samtidigt som man förbättrar miljön.

– Vi ska öppna 50 anläggningar i Norden och det är sedan upp till åkare att välja rätt fordon och bränsle, fastslog Mikael Antonsson.

Även Johan Ebefors som är vd för Sandahls Goods & Parcel var på plats. Han berättade att Sandahls idag har tio procent lastbilar med gasmotor i flottan och att målet är att andelen miljöfordon ska fördubblas varje år.

– Det är en ambitiös investeringsplan, men vi tror på detta och känner att det är rätt väg att gå, sade Johan Ebefors.

Ebefors berättade också att det idag är ett stort intresse bland kunderna.

– Jag får varje dag samtal med kunder och partners som rör frågor om hur vi kan minimera miljöpåverkan!

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*