annons
Hem » Artiklar » Gasum inviger ny station i Malmö
Gasum invigde idag en ny tankstation i Malmö. Här klipps bandet av fr v: Ralf Ekdahl och Peje Hellström, Ekdahl Miljö, Anders Gustavsson, Volvo Truck Center, Susanne Frödin, Volvo Lastvagnar Sverige och Mikael Antonsson, Gasum.

Gasum inviger ny station i Malmö

Idag invigde Gasum sin första tankstation för tunga fordon i Malmö. I en pressrelease berättar Gasum att detta blir den 16:e stationen för flygtande gas som bolaget öppnar i Sverige och den ingår i det nätverk på totalt 50 stationer som Gasum planerar att bygga i Norden.

Den LNG/LBG-station som Gasum etablerar i Skånes största stad blir den första i Malmö och etableringen sker i samarbete med Volvo Truck Center. Den ligger också i direkt anslutning till Truck Centers anläggning.

– Vi är väldigt nöjda med detta samarbete med en av de främsta tillverkarna av gasdrivna lastbilar. Intresset för gas som bränslelösning ökar stadigt och tack vare statliga klimatsubventioner som exempelvis Klimatklivet är nu över 800 gasdrivna lastbilar på väg ut på de svenska vägarna, säger Mikael Antonsson, Director Traffic, Sweden, Gasum.

Mikael Antonsson noterar att stationen väckt intresse hos fler logistikföretag i och med läget vid ett viktigt trafiknav. Stefan Strand som är vd för Volvo Lastvagnar i Sverige slår också fast att man värdesätter detta samarbete för att nå miljömålen.

– Vi är mycket glada att den finns på vår anläggning Volvo Truck Center, en viktig satsning från vår sida. Nu kan alla som transporterar gods på de stora trafiklederna i närheten smidigt tanka flytande gas till sina lastbilar och sänka sin miljöpåverkan, säger Stefan Strand

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*