annons
Hem » Notiser » GDL bygger ny terminal i Karlstad

GDL bygger ny terminal i Karlstad

Consto Väst AB har fått i uppdrag att uppföra GDL:s nya terminal i Karlstad, berättar GDL i ett pressmeddelande. Den kommer att byggas på Bråtebäckens Industriområde, beläget norr om E18 mellan Alster och Skattkärr ca 10 km öster om centrala Karlstad.

Anläggningen blir 4000 kvadratmeter stor, bygget startade i december 2018 och investeringen ligger på ca 40 miljoner kronor.

Byggnaden kommer att innehålla terminal och kontor samt lastbryggor för dubbelt så många lastbilar jämfört med GDL:s nuvarande lager.

Den nya anläggningen kommer att användas till GDL:s Coop-uppdrag i Värmland och den ger samtidigt förutsättningar för att växa och att ta nya uppdrag och marknadsandelar i området.

– Vi ser fram emot samarbetet med Consto Väst AB. Investeringen av en ny modern terminal kommer att ge oss en effektiv verksamhet och ett riktigt bra logistikläge i anslutning till E18, säger David Anderlind avdelningschef på GDL.

– Det blir ett roligt och spännande projekt med en intressant samarbetspartner, säger Bernt Lidén projektledare på Consto.

Terminalen skall stå klar och under hösten 2019.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*