annons
Hem » Artiklar » GDL röjer våra längsta broar

GDL röjer våra längsta broar

Broar kan vara extra utsatta när kung Bore slår till med värsta snöstormen. GDL har haft uppdraget att hålla Öresundsbron halkfri och framkomlig sedan den byggdes. Det avtalet har nu förlängts liksom avtalet att hålla fålen stången på Ölandsbron.

Nyligen förlängdes GDL Transports avtal med Öresundsbrokonsortiet med 2+1+1 år. Uppdraget för vinterväghållningen på den 16 kilometer långa Öresundsbroförbindelsen – som består av brodelen, den konstgjorda ön Peberholm och tunneldelen – omfattar 3-4 enheter och 5-10 personer beroende på väderlek och andra förhållanden.Vinterväghållningssäsongen pågår från 15 oktober till 15 april, samt vid behov även tidigare eller senare.GDL Transport har även förlängt avtalet med Svevia avseende vinterväghållnings- uppdraget på Ölandsbron. Avtalstiden för den nya perioden är 6 år. Uppdraget omfattar en lastbil.GDL Transport har mångårig erfarenhet av snöröjning på Ölandsbron eftersom bolaget har haft detta uppdrag under de senaste 15 åren. Snöröjningssäsongen för den 6 kilometer långa Ölandsbron sträcker sig från 15 oktober till 31 mars.

Affärscheferna Jan Ronnehed i Kristianstad och Kenny Svensson i Kalmar som har förhandlat fram avtalen för Öresundsbron respektive Ölandsbron är mycket nöjda, och ser med tillförsikt fram emot de förlängda samarbetena.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*