annons
Hem » Artiklar » GDL samordnar i tre Skånska kommuner

GDL samordnar i tre Skånska kommuner

GDL Transport har vunnit den kommunala upphandlingen att samordna varudistribution i Ystad, Tomelilla och Simrishamns kommun.

Detta innebär enligt ett pressmeddelande att GDL kommer att bygga en ny terminal på cirka 1000 kvadratmeter i Tomelilla där livsmedel tas emot, lastas om och därefter samdistribueras till över 100 platser i de tre kommunerna.

Utöver terminalen kommer GDL Transports befintliga etablering i Tomelilla att utökas med 2 stycken 18 pallars gasbilar som är utrustade med kyl och frys, för att minska klimatpåverkan som är en viktig del för de tre Skånekommunerna.

– Det är en betydelsefull upphandling som både ger ett antal nya arbetstillfällen och det är en affär som ger GDL Transport större möjlighet att erbjuda fler kunder både lager och transporter i regionen, säger Rickar Almquist, affärsutvecklare i GDL.

Samordnad varudistribution är något som ökar på många håll i landet enligt Rickard Almquist och det är ett segment som passar väl in i GDL:s verksamhet.

– I dagsläget har vi kommunal samdistribution i Kristianstad, Kalmar, Torsås, Nybro och Linköping, säger Rickard Almquist.

Avtalstiden löper på 4 år arbetet startar 3 juli 2017.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*