annons
Hem » Artiklar » Giltighetstiden på ADR-intyg förlängs
ADR

Giltighetstiden på ADR-intyg förlängs

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har skrivit på ett internationellt avtal som berör alla vars ADR-förarintyg slutar gälla under perioden 1:a mars 2020 till 1:a februari 2021. I och med den pågående coronapandemin och dess påverkan på repetitionsutbildningar så kommer giltigheten på de intyg som slutar gälla under perioden att förlängas till och med 28:e februari 2021.

För att fortsatt inneha ett giltigt ADR-intyg därefter måsta man ha genomfört relevant utbildning samt skrivit godkänt ADR-prov före 1:a mars 2021.

MSB uppmanar att alla berörda chaufförer försöka genomföra utbildning och prov i så god tid som möjligt för att inte drabbas av tidsnöd i februari.

Observera att i de fall man utnyttjar möjligheten att skjuta på sin examination, så kommer giltighetstiden för det nya intyget fortfarande att utgå från det ursprungliga utgångsdatumet som anges i intyget. Avtalet innebär enbart en utökad tid för att förnya det befintliga intyget.

Den som kör ADR med ett intyg som gått ut men i enlighet med den förlängda giltigheten ska medföra en kopia på det Multilaterala avtalet (M330). Avtalet finns här

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*