annons
Hem » Notiser » Gränstrafiken i syd minskar
Godstrafiken över Öresundsbron minskade i april. Foto: Ralph Andersson

Gränstrafiken i syd minskar

Nu börjar det synas en ”corona-effekt” på den gränsöverskridande trafiken i söder. Senaste siffrorna från Öresundsbron och Trelleborgs hamn visar på en påtaglig minskning av volymerna. Vecka 14 minskade godstrafiken över Öresundsbron med 12,5 procent jämfört med samma vecka 2019. I Trelleborgs hamn var nedgången 18 procent.

– Första tiden med restriktioner i omvärlden såg vi en mindre nedgång av godstrafiken, cirka två procent vecka 12 jämfört med vecka 12 i fjol, men nedgången har dessvärre ökat de senaste veckorna som en följd av läget. Osäkerheten om hur länge coronasituationen håller i sig gör det svårt att säga mer om trafikutvecklingen framöver, säger John Alexander Sahlin som är kommunikationsansvarig på Öresundsbron.

– Vi räknar med tuffare tider nu i april och maj. Vi tror att det blir lite bättre i juni-augusti för att sedan gå uppåt igen i september och oktober, säger Petronella Ljungh som är Kommunikationschef på Trelleborgs hamn.

Trafiken över Öresundsbron rullar fortfarande smidigt och lastbilar blir inte stoppade på sin väg in i Danmark. De minskade volymerna har inte heller påverkat avgångarna till och från Trelleborgs hamn. Dessa går som vanligt, med undantag för linjen på Sassnitz som är inställd. Även Forseas färjetrafik mellan Helsingborg och Helsingör går enligt tidtabell.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*