annons
Hem » Notiser » Grönlunds inför alkohol- och drogtester

Grönlunds inför alkohol- och drogtester

Alkohol och droger är en allvarlig orsak till ohälsa i samhället och som arbetsgivare och utbildningsanordnare vill Grönlunds nu vara ett föredöme. Arbetsgivares insatser spelar en viktig roll och Grönlunds vill här ta ansvar både förebyggande, identifierande och hjälpande. Därför inför företaget slumpvisa alkohol- och drogtester.

Grönlunds är en av de ledande utbildarna inom transport i landet och kan påverka en stor grupp elever som varje år kommer att omfattas av företagets alkohol- och drogtestprogram. På detta sätt vll man belysa vardagens drogproblem genom nolltolerans på företagets arbetsplatser och utbildningar.

”Vi hoppas givetvis att vår policy ska ge ringar på vattnet och uppmärksamma fler människor till ökad avhållsamhet av alkohol i vardagen, men också i trafiken”, skriver Grönlunds i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet betonar Grönlunds att Sveriges yrkesförare har en lägre alkoholkonsumtion i anslutning till körning än privatbilister. Undersökningar som gjorts har visat på tydligt negativ inställning till alkohol och körning inom yrkesgruppen.

Grönlunds alkohol- och drogpolicy är framförhandlad tillsammans med Unionen.

Som samarbetspartner gällande testerna anlitar Grönlunds Yrkesutbildningar European Drug Testing Service (EDTS).

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*