annons
Hem » Artiklar » Grönt pris till eldriven DAF
Eldrivna DAF CF Electric har tilldelats Green Truck Logistics Solution 2019 vid transportlogistikmässan i München

Grönt pris till eldriven DAF

Eldrivna DAF CF Electric har tilldelats Green Truck Logistics Solution 2019 vid transportlogistikmässan i München. Enligt ett pressmeddelande från Nordic Truckcenter delas ”Green Truck Logistics Solution Award” ut till lovande implementeringar av kommande teknologier som leder till innovativ och hållbar logistik runt om i Europa. Tyska företaget Contargo hedrades också som det första företaget att testa DAF CF Electric i Tyskland.

De två elektriska DAF-lastbilarna som rullar för Contargo ingår i ett omfattande fälttest av flera lastbilar i Europa och är de första CF Electric som satts i drift i Tyskland.

DAF CF Electric är en 100 procent elektrisk 4×2 dragbil utvecklad för last på upp till 37 ton i stadsområden. Fordonet är baserat på DAF CF, med en helt elektrisk enhet med VDLs E-Power Technology. Kärnan i sitt intelligenta drivaggregat är en 210-kW elektrisk motor som drivs med ett litiumjonbatteri med en strömkapacitet på 170 kWh.

CF Electric har en räckvidd på upp till 100 kilometer beroende på last, vilket gör den lämplig för transporter med hög volym i städerna. Batterierna har en 30-minuters snabbladdning medan en full laddning bara tar en och en halv timme.

Verifierade beräkningar var avgörande i urvalsprocessen av priset. Enligt dessa siffror minskar användningen av DAF CF Electric koldioxidutsläppen med minst 38 procent, även vid användning av el från en energimix som i Tyskland innefattar stora delar fossila bränslen.

– Contargo planerar att byta till grön el vid alla terminaler som lastbilen använder. Som ett resultat kan koldioxidutsläppen från fordonet minskas med nästan 90 procent, säger Jan Burgdorf, chef för tester och teknik på branschtidningarna VerkehrsRundschau och Trucker.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*