annons
Hem » Artiklar » Halka på E4 även idag tisdag
Halkolycka på E4 norr om Jönköping idag tisdag

Halka på E4 även idag tisdag

Vi fortsätter att bevaka vinterväghållningen och föra diskussionen med Trafikverket. Efter att ha kört E4 från Stockholm till Värnamo under eftermiddagen idag tisdagen den 15/1 kan vi konstatera att det stämmer det som många chaufförer berättade om under söndagen. Det när stora variationer när det gäller insatserna från väghållarna och detta trots att det är en klass 1 väg och den viktigaste transportleden i landet.

Vi mötte snön vid Ödeshög och det frös på i vänsterfil cirka fyra mil längre söderut. Ytterligare tre mil längre söderut var båda körfälten isbelagda, men cirka en mil norr om Jönköping hade halkbekämpningen lett till att höger körfält var isfritt igen. Genom Jönköping var båda körfälten halkfria eller så gott som halkfria och det höll isig ett par mil söderut. Sedan helt oväntat blev det isgata och extremt halt i höjd med Vaggeryd och detta fortsatte ner till Värnamo.

Vi hade upprepade tillfällen kontakt med Trafikverkets pressjour där Trafikverkets presskommunikatör Joanna Ljunggren beskrev situationen som att de driftsområden hon pratat med levt upp till kraven om halkfrihet efter två timmar efter att nederbörden upphört.

Vår motfråga blev då: Vilka krav ställs när det gäller påfrysning, och vi relaterade till Söndagen samt dagens situation vid Vaggeryd? Fallande temperaturer och våt vägbana betyder påfrysning och det var väntat både under söndagen och under dagen idag. Ändå var E4 isgata vid Vaggeryd idag. Nöjer sig Trafikverket med att det kan bli så?

Vi får svar i morgon.

En kommentar

  1. Vad är det dom kör ut på vägarna ?
    Förr var det riktigt salt som smälte isen ner till -9c.
    Saltlake som fryser vid +2 ?

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*