annons
Hem » Notiser » Här Stannar Sverige kraftsamlar

Här Stannar Sverige kraftsamlar

Under lördagen kommer Här Stannar Sverige att manifestera runt om i landet. I Ängelholm är 200 lastbilar anmälda, i Skövde över 120 och i Jönköping och på många andra platser väntas också en stor uppslutning.

– Vi vill visa att vi fortfarande är många som kämpar för mer rättvisa villkor och att vi inte har gett upp, säger Johan Kullgren i Jönköping.

Sedan bland andra Kenneth Jaktlund i Umeå tog initiativ till att stanna en kvart om dagen (för att protestera mot en friande dom gentemot en Makedonsk chaufför) gjorde Johan någon dag senare en inbjudan på Facebook och denna fick ett enormt genomslag.

I flera veckor var det hundratals chaufförer som stannade en kvart om dagen. I december gjordes en stor manifestation på många platser i Sverige och nu är det alltså dags igen.

Och de saker man kämpar för är desamma som när Här Stannar Sverige startade.

– Mycket handlar om lika villkor. Det är bra att polisen nu fått möjlighet att klampa fordon och ta ut sanktionsavgifter, men det är ett stort problem att polisen inte har resurser. Om inte polisen har resurser hjälper det inte med höga avgifter för dem som kör olagligt, säger Johan.

Transports ordförande Lars Lindgren och Henrik Sternberg som är ansvarig för Cabotagestudien deltar i manifestationen i Ängelholm. Thomas Morell, chef för Sveriges Åkeriföretag i Skaraborg, tillhör dem som kör en av de lastbilar som ingår i kortegen i Skövde.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*