annons
Hem » Artiklar » Heavy Metal hos Volvos på Trucking Festival
Heavy Metal i Volvos monter

Heavy Metal hos Volvos på Trucking Festival

På Trailer Trucking Festival kommer besökarna bland annat att få se en dubbel uppsättning av Swedish Metal-lastbilar i Volvos monter. Här visas årets ”The sound of Swedish Metal”, en Volvo FH16 750 8×4 krok- och kranbil, som är en hyllning till svensk Heavy Metal-kultur, Sweden Rock och Volvos eget arv. Den grafiska designen är baserad på rytmen och ljudet som kommer ur en D16-motor.

Fjolårets Swedish Metal-lastbil finns också på plats i Mantorp, en Volvo FH16 750. Den döptes till ”Swedish Metal” som en hyllning till både Volvos rötter och hårdrocken. Volvo Lastvagnar kommer att sälja ”Swedish Metal”-lastbilen via auktion och denna auktion drar igång på Trailer Trucking Festival.

Volvo visar även upp en fjärrstyrd FH16 med XXL-hytt och ett antal nyckelfärdiga fordon. 

 – Vi kommer också att ha prisutdelning i vår monter, där vi bland annat delar ut ”High Mileage Award”; en hyllning till Volvolastbilar som rullat minst 150.000 mil i ur och skur, berättar Susanne Frödin, PR- och informationsansvarig på Volvo Lastvagnar Sverige.

Lastbilspodden besöker Volvo-montern och det erbjuds också provkörning av I-Save, Volvo Dynamic Steering och FH LNG (flytande naturgas).

Dessutom ställer ju FH16-klubben ut medlemsbilar där målsättningen är att samla så många FH16 och F16 som möjligt.

Volvo FH16 750 ”The sound of Swedish Metal”.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*