annons
Hem » Notiser » Hiab lanserar effektivare oljetank för last- och skogskranmodeller

Hiab lanserar effektivare oljetank för last- och skogskranmodeller

Hiab har lanserat en ny oljetank med cyklonteknik som minskar oljeanvändning, vikt, utrymme och sänker driftskostnader. Den patenterade tekniken introducerar en ny generation av effektiva hydrauloljetankar. Tanken har ett cyklonsystem för att avlägsna luft från hydrauloljan som leds tillbaka till tanken, vilket är upp till tio gånger effektivare än standardsystem.

Tekniken låter oljan cirkulera och filtreras oftare, så att storleken på tanken kan minskas väsentligt. Detta betyder enligt ett pressmeddelande från Hiab att volymen olja som behövs också blir väsentligt lägre. Det lätta övertrycket i systemets utlopp förhindrar dessutom kavitation i oljepumpen vilket leder till längre livslängd för pumpen, oljan och hydraulsystemet.

– Eftersom cyklonen avlägsnar luft från oljan upp till tio gånger effektivare kan vi arbeta med en mycket kompaktare oljetank. Så, exempelvis, i stället för en 250 eller 300 liters oljetank som man normalt finner på en standardlastbil med monterad last- eller skogskran, kan vi nu montera en 100 liters cyklontank, säger Markus Sjöqvist, Hiab’s Product Manager, Loader Crane Accessories.

Cyklonoljetanken kan även monteras direkt på kranen och kommer att inkluderas i kranens garantipaket. Det högre inbyggnadsläget på kranen ger pumpen bättre driftsförhållanden, och monteringskostnaderna är lägre än för det lastbilsmonterade alternativet.

Cyklontanktekniken fungerar med de flesta Hiab kranmodeller.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*