annons
Hem » Artiklar » Hinz säljer till Palfinger

Hinz säljer till Palfinger

I veckan tecknade Hinz avtal om att sälja verksamheten till Palfinger. Ett av de mest kända företagen inom påbyggnad och tillbehör på den svenska lastbilsmarknaden blir därmed österrikiskt. Hinz Försäljnings AB grundades 1973 av Bertil Hinz och har fram till nu ägts av familjen Hinz. Enligt vd:n Magnus Rosberg säljs företaget för att säkerställa en långsiktig lösning för verksamheten.

– Kortsiktigt kommer våra kunder inte att märka någon skillnad. Organisationen kommer att vara kvar i sin nuvarande form. Även varumärket Hinz kommer att leva kvar, säger Magnus Rosberg till Trailer.se.

Båda företagen var virtuellt representerade vid undertecknandet av kontraktet: Thomas Moucka (Palfinger), Margareta Korsgren och Magnus Hinz (Hinz försäljnings AB), Thomas Scheidweiler (Palfinger)

Hinz Försäljnings AB är Palfingers näst största oberoende distributionspartner och i och med försäljningen stärker Palfinger sin närvaro på den svenska marknaden. Under de 46 årens samarbete har Hinz sålt mer än 11 ​.000 Palfinger- och Epsilon-kranar i Sverige enligt ett pressmeddelande från Palfinger.

Affären avser 100 procent ägande av företaget Hinz Försäljnings AB, som helt tillhör Hinz Holding AB. Magnus Hinz och Magnus Rosberg kommer att vara kvar och fortsätta i sina roller som försäljningschef och verkställande direktör. ”Försäljningsavtalet träder i kraft under de kommande veckorna när villkoren som för närvarande fastställs är uppfyllda”, skriver Palfinger i pressmeddelandet.

– Den nya ägarstrukturen garanterar att Hinz Försäljnings AB, som den viktigaste aktören på den svenska marknaden, förblir densamma och har en framtid, säger Magnus Hinz i en kommentar.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*