annons
Hem » Notiser » I natt stängs E6 – så här leds trafiken
E6

I natt stängs E6 – så här leds trafiken

I natt stänger Trafikverket E6/E20 norr om Malmö för lansering av den sista av tre motorvägsbroar. Avstängningen kommer gälla 13 – 30 maj. Räkna med stora störningar i trafiken i hela sydvästra Skåne. 

– Det här är en av Trafikverkets mest omfattande vägavstängningar, sett till hur många fordon som påverkas. Att leda om 55 000 fordon är ett jättepussel som planerats i samarbete med många andra aktörer inom och utanför Trafikverket, till exempel Skånetrafiken, sjukvård, räddningstjänst och polis, säger Jens-Peter Eisenschmidt, Trafikverkets projektchef för Fyrspåret Malmö-Lund.

Rivningen och lanseringen av den nya bron pågår mellan 13 och 30 maj. Det som främst tar tid är rivningen av den gamla bron och de jordmassor som ska hanteras när vägbankarna grävs ut och återfylls, själva lanseringen tar cirka 10 timmar. Efter lanseringen ska E6:an återställas, vilket också är tidskrävande.

– Vi kommer att arbeta dygnet runt med maskiner och arbetsfordon igång hela tiden, allt har planerats noggrant i förväg, säger Jens-Peter Eisenschmidt. 

Det kommer att finnas tvingande omledningsvägar där E6 är helt avstängd. Det kommer också att finnas rekommenderade omledningsvägar som kan användas för att undvika hårt belastade vägar i området. Skyltar visar både tvingande och rekommenderade vägar förbi trafikplats Alnarp.

 

Under avstängningen kommer trafiken vara dubbelriktad på avfarten norrifrån. Avfarten in till Åkarp under E6 är däremot stängd.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*