annons
Hem » Notiser » Infrastrukturministern inviger järnvägsbro

Infrastrukturministern inviger järnvägsbro

Idag inviger Anna Johansson tillsammans med Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon Södra Marieholmsbron i Göteborg. På plats är även företrädare för Göteborgs Stad, Göteborgs Hamn AB och Västra Götalandsregionen.

Regeringen arbetar för att förbättra konkurrenskraften för godstrafik på järnväg. Enligt ett pressmeddelande innebär öppnandet av Södra Marieholmsbron ytterligare ett steg framåt i det arbetet. Bron gör det möjligt att fördubbla antalet spår över Göta Älv vilket ger såväl ökad tillgänglighet som minskad sårbarhet för godstransporter på järnväg till och från Göteborgs hamn.

– Jag är glad att få inviga Södra Marieholmsbron idag. Det är ett imponerande arbete som har utförts i och med färdigställandet av bron. Med effektiva och hållbara godstransporter från olika delar av Sverige till Nordens största hamn i Göteborg stärker vi svensk export, möjliggör för fler jobb och bidrar till att minska transportsektorns utsläpp, säger infrastrukturminister Anna Johansson.

Under invigningen kommer infrastrukturministern även att dela ut ”Guldhjälmen”, en årlig utmärkelse som går till den eller de som bäst främjat säkerhet och hälsa på arbetsplatsen Marieholmsförbindelsen under året.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*