annons
Hem » Artiklar » Inga störningar för frakttrafiken via Trelleborg

Inga störningar för frakttrafiken via Trelleborg

Trots rådande covid-19-epidemi har Trelleborgs hamn, som är en av Sveriges dominerande portar för export- och importtrafiken mot kontinenten, sett en viss uppgång i volymerna de senaste veckorna. I perioden 1 mars till 26 mars har man hanterat 3,7 procent mer fraktvolymer än motsvarande period i fjol.

— Det finns många indikationer på att fraktvolymerna kommer att minska under de kommande veckorna, men vi ser det inte ännu, säger hamnens vd Jörgen Nilsson.

När det gäller passagerarsidan och personbilstrafiken så har den dock sjunkit dramatiskt och man väntar sig inga förbättringar här förrän om någon eller några månader.

Verksamheten i hamnen fortgår också med i princip samma styrka som tidigare med enda skillnad att Stena Lines linje till Sassnitz är inställd fram till den siste maj.

Enligt Jörgen Nilsson har hamnen, tillsammans med rederierna, vidtagit en del nya rutiner. Exempelvis kontrolleras varje enskild person, dess temperatur samt att man måste lämna en enklare hälsodeklaration vid transport till Polen.

– Vi upplever inga förseningar eller andra större problem i dagsläget kring dessa nya rutiner. När det gäller Trelleborgs Hamn och vår beredskap så är den god och vi är förberedda på många olika scenarier framöver. Vi är en samhällsviktig funktion och mina medarbetare visar på en fantastisk stolthet och vilja att hålla igång hamnen och Sverige, säger Jörgen Nilsson.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*