annons
Hem » Artiklar » Inget fel på skenande Scania
Foto: Johan Sjöström

Inget fel på skenande Scania

Det var inget fel på den Scania som för två veckor sedan skenade på E20 mellan Skara och Götene. Detta enligt en första rapport från Scania.

– Alla system i lastbilen var nya i fullt brukbart skick, säger Scanias presstalesperson Hans-Åke Danielsson till TV4 Nyheterna.

I cirka en timme körde den 48 ton tunga lastbilen i 50 kilometer i timmen utan att chauffören kunde få stopp på den. Inte förrän chauffören styrde ut på en åker kunde framfarten hejdas.

Trots uppkoppling mot nätet och registrerade system hittar Scania inget fel på den skenade lastbilen vid den första tekniska undersökningen.

– Det här är oerhört märkligt, säger Hans-Åke Danielsson.

Även Transportstyrelsen utreder händelsen.

– Vi har mer material att gå igenom och analysera innan vi är övertygade om att det ligger till på det viset, säger utredaren Anders Gunneriusson till TV4 i en kommentar.

En kommentar

  1. Kolla om den stora databuss kabeln från motorn är ärgad. Ett liknade fel hände mig på en buss 2005 ifs var det en Volvo men den skenade bara genom att att den inte ville koppla ur farthållare när jag bromsade inte heller när jag la vx i N kunde som tur var vrida av träningen. Tog ett tag innan Volvo hittade felet En massa Fel som kom och försvann i början

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*