annons
Hem » Artiklar » Logistik » Intressant seminarium om fordonsgas

Intressant seminarium om fordonsgas

Vad är det som gäller när vi ska transportera gas från ett ställe till ett annat? Hur kan vi få ner transportkostnaderna? Det här och lite till ska vi prata om under seminariet “Gas på väg” i Sundsvall den 15 april. Seminariet hålls av projektet Projektet BioGaC och är kostnadsfritt.

Bland rubrikerna på seminariet finns exempelvis Maria Pohjonens, Energigas Sverige, : Transport av gas – hur gör man i resten av Sverige och Europa?

En annan rubrik är

Joeri Jacobs, AGA Gas AB, : Flytande gas – vilka förutsättningar krävs för att få den på plats?

BioGaC är ett projekt som pågår längs Norrlandskusten. Un- der projektets gång ska vi ta fram en handbok, en guideline, för hur man skapar en marknad för fordonsgas i en region som saknar infrastruktur och gasnät.

För att vi ska kunna skriva den här handboken kommer vi också att behöva bygga nya, och förbättra befintliga, tankställen för fordonsgas. Härnösand och Umeå kommer att få sina första gastankställen och de som redan finns i Skellefteå och Sund- svall kommer att förbättras under projektets gång. I Piteå och Örnsköldsvik krattar de manegen för att i framtiden kunna bygga tankställen för fordonsgas.

Projekttiden är 2014-03-11 – 2015-12-31, finansiärer är EU:s program TEN-T, Länsstyrelsen i Västernorrland och Region Västerbotten. Budgeten för projektet är på nästan 40 miljoner kronor.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*