annons
Hem » Notiser » Inzine påbörjar förserieproduktion

Inzine påbörjar förserieproduktion

Efter en lyckad börsintroduktion på First North, som är en aktiemarknadsplats för mindre företag, i juni producerar Inzile AB nu en förserie med tio exemplar av den fossilfria transportbilen PRO4. Det första fordonet kommer att testköras under senare delen av augusti och väsentliga delar till de återstående 9 fordonen är beställda. Serieproduktionen av PRO4, med en första serie om 60 fordon, planeras till Q1 2020. Totalt planeras därmed att 260 fordon produceras under nästa år, jämfört med ursprungligen 60 fordon under 2019 och 200 fordon 2020, berättar Inzile i en pressrelease.

– Vår IPO har gett oss finanser och möjligheter att öka tempot och inleda vår produktion. Enligt vår ursprungliga plan skulle vi inleda serietillverkningen redan under slutet av 2019. Denna skjuts nu framåt något till Q1 2020. Vi hade inte räknat med att en försening av finansieringen via IPO på ett kvartal skulle påverka vår tidplan. Dock kan vi nu konstatera att den förkortade ledtiden mellan erhållen finansiering och rekrytering av erfarna arbetsledare inte räcker till. Vi vill inleda serieproduktionen så fort det går, men det är avgörande att ha rätt kompetens på plats.

Reds notering; IPO står för börsintroduktion och är en förkortning av det engelska begreppet.

Serietillverkningen kommer att ske i Inziles nya produktionsanläggning i Västervik med en planering som gör det troligt att klara en 30% större produktion under år 2020 än tidigare sagt.

Inzile PRO4 är en eldriven lätt lastbil som har utvecklats i syfte att skapa förutsättningar för smarta och fossilfria städer. Elektriska arbetsfordon (EUV) är en nischmarknad inom fordonsindustrin som väntas växa snabbt de kommande åren. Bland kundgrupperna märks transportföretag och e-handlare som vill eliminera utsläppen i städerna, samt kommuner och parkförvaltningar.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*