annons
Hem » Notiser » Kils Djurtransporter utsett till Årets Djurtransportör 2018
Kils Djurtransporter AB har till Årets Djurtransportör 2018

Kils Djurtransporter utsett till Årets Djurtransportör 2018

Djuromsorg, punktlighet och stort kundfokus gör att HKScan Agri har utsett Kils Djurtransporter AB till Årets Djurtransportör 2018. Åkeriet som startades redan 1937 drivs idag av bröderna Tomas och Peter Lantz och har sju anställda och åtta bilar i verksamheten.

– Vi är mycket stolta över våra svenska djurtransportörer och vill genom utmärkelsen Årets Djurtransportör lyfta fram den transportör som vi anser gjort en extra bra insats under året. Våra djurtransportörer är en mycket viktig länk mellan HKScan Agri och våra svenska leverantörer av nöt, lamm och gris. Det är tack vare detta goda samarbete som vi kan erbjuda kött- och charkprodukter från Scan med 100 procent svenskt kött året om, säger Magnus Lindholm, Tf Inköpsdirektör HKScan, i ett pressmeddelande.

Årets Djurtransportör är ett etablerat hedersomnämnande och vinnare utses bland HKScan Agris djurtransportörer. Genom utmärkelsen vill HKScan Agri förmedla den positiva respons företaget kontinuerligt får från sina djurleverantörer tillbaka till transportörerna. Nomineringen till Årets Djurtransportör har skett av HKScan Agris transportplanerare, som dagligen har kontakt med företagets inköpare och leverantörer. De nominerade transportörerna har bedömts enligt kriterierna:

– Har bra djuröga och främjar djurens naturliga beteende vid transport så att de mår bra.

– Framåtanda genom kontinuerlig utveckling och nytänk för att förbättra sin verksamhet.

– Professionell affärspartner som sätter kunden och djurleverantörernas önskemål i fokus.

Motivering till Årets Djurtransportör 2018:

Tomas och Peter Lantz, som kör nöt, får/lamm till slakteriet i Linköping, samt förmedlingssmågrisar, är mycket lätta att samarbeta med. De kör och levererar enligt överenskommelse, håller tiderna och meddelar alltid eventuella förändringar på lassen. Dessutom är de glada och gör alltid sitt bästa för att det skall fungera på ett bra sätt för både djurleverantör och slakteri.

 

Fakta om Kils Djurtransporter AB

Åkeriet grundades år 1937 av Wiking Lantz och idag ägs och drivs åkeriet av bröderna Peter och Tomas Lantz. Under 2018 nyttjades företagets åtta lastbilar till djurtransporterna. Företaget transporterar årligen cirka 2 500 nötdjur, 3 500 får/lamm, 10 000 slaktgrisar, 20 000 – 25 000 smågrisar samt 545 livkalvar.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*