annons
Hem » Notiser » Klimatpris till Widéns Åkeri i Kalmar

Klimatpris till Widéns Åkeri i Kalmar

Widéns Åkeri i Kalmar AB blir allra första vinnaren av Kalmar kommuns klimatpris. De får priset för sina satsningar på att minska klimatpåverkan från transportbranschen.

Enligt en nyhetsartikel på Kalmar Kommuns hemsida lyder motiveringen följande:

”Widéns åkeri arbetar i en av de för klimatfrågorna svåraste branscherna att komma till rätta med, nämligen transporter. Företaget är en pionjär som visar vägen för hur även denna verksamhet ska bli fossilfri.

Alla förare är utbildade i Heavy ecodriving och Widéns har blivit utsedda till bästa eco-drive åkeriet i Europa (Vehco Eco-Driving Challenge, reds anm.) Fossilfritt bränsle i tanken är en självklarhet för syskonen Pierre och Malin Widén som äger och driver Widéns åkeri i Kalmar.

Vatten- och miljönämnden vill särskilt lyfta försöken med transportbranschens fossilfria framtidsbränsle som kan skönjas på Widéns där planen är att tanka flytande biogas i flera av bilarna inom kort. Företaget gasar på för att transportbranschen ska kunna bli fossilfri och visar på efterfrågan på lokalproducerat bränsle med restprodukter från hushåll och lantbrukssektorn som innebär både en klimat- och en övergödningssänka!

Om fler transportörer tänkte som Widéns i Kalmar skulle klimatvärstingen transporter snart vara ett minne blott. Widéns i Kalmar förtjänar att stå längst fram och visa resten av världen hur snål småländsk körning går till!”

Om Kalmar Kommuns klimatpris:

Allmänheten kunde nominera till klimatpriset fram till sista mars i år. Priset består av 15 000 kronor och ett diplom.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*