annons
Hem » Notiser » Körde med knäckt ram och lösa axlar

Körde med knäckt ram och lösa axlar

I slutet av förra veckan hade norska Statens Vegvesen en insats vid Magnermoen nära gränsen mot Sverige vid Eda. Sammanlagt kontrollerades 214 tunga ekipage. 31 av dessa fick körförbud och 12 chaufförer anmäldes. Ett ekipage som utmärkte sig var den dragare med trailer där det visade sig att ramen på trailern gått tvärt av i samband med en avåkning tidigare och där trailerns axlar till följd av detta var lösa. Trots detta tillstånd valde chauffören att köra vidare. Chauffören är nu anmäld för att ha framfört ett fordon som var i synnerligt farligt tillstånd enligt norska NRK.

En chaufför som stoppades saknade körkort för det fordon han körde, samtidigt som han hade brutit mot kör- och vilotiderna.

Resterande chaufförer som anmäldes hade grova överträdelser av kör- och vilotiderna samt bröt mot föreskrifterna för yrkestrafik.

– Fordon som är i så dåligt skick är en direkt fara för trafiksäkerheten. Det samma kan man säga om chaufförer som har tagit för lite vila. Det känns skönt att ha stoppat dessa fordon och förare, säger Geir Thomas Finstad vid Statens Vegvesen till NRK.

Kontrollerna genomfördes 28 till 30 augusti.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*