annons
Hem » Notiser » Körde rattfull och tappade järnbalkar, får fängelse

Körde rattfull och tappade järnbalkar, får fängelse

En polsk lastbilschaufför dömdes av tingsrätten till 4 månaders fängelse för rattfylleri efter en vinglig och mycket farlig körning längs väg 117 vid månadsskiftet maj-juni. Flera vittnen har berättat om hur chauffören, som lastat järnbalkar på en plats vid E4, körde emot ett vägräcke så att både det och lastbilen skadades,körde vingligt och ibland på fela sida av vägen. Ett vittne såg lastbilen gå av vägen tre gånger och upp igen innan det slutligen blev stopp efter att han tappat lasten av järnbalkar på vägen.

När polisen kom till platsen hittade man den påtagligt berusade chauffören under lastbilen i färd med att spänna spännband. Utandningsprovet visade på 0,8 promille alkohol i blodet, men ett blodprov som togs 40 minuter senare visade på 2,5 promille. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille och tingsrätten valde att betrakta de två så vitt skilda siffrorna vad gäller alkohol i blodet som båda osannolika men valde att döma efter den lägre siffran på 0,8 promille, vilket betydde att chauffören inte dömdes för grovt rattfylleri.

Chauffören, som är i 35-årsålderna skyller sitt drickande på familjeproblem och straffet sattes med hänsyn till att han blev av med jobbet efter händelsen.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*