annons
Hem » Artiklar » Kranbilschaufför möttes av berusade byggarbetare
anonym
Genrebild: fordonet på bilden har inget med artikeln att göra

Kranbilschaufför möttes av berusade byggarbetare

När Larsa Bodin i Järvsö på onsdagen kom till bygget som skulle vara hans arbetsplats de kommande tre veckorna möttes han av fulla byggarbetare. Han vägrade fälla ut kranen och meddelade arbetarnas chef att de skulle få en ny chans idag. Var de inte nyktra idag heller så åkte han hem igen. De var inte nyktra och nu har Larsa avsagt sig jobbet.

– Det var inte lika illa idag som igår men minst två var snorfulla och två andra var också påverkade så jag åker inte dit igen, säger han till Trailer.se

Det hela utspelade sig vid ett bygga av ett antal stugor i en skidbacke i Järvsö. Firman som bygger husen är enligt Larsa hemmahörande i Stockholm och arbetarna kommer från Östra Europa.

– Man blir upprörd när man tänker på alla små byggföretag i trakten som går dyra utbildningar för att uppfylla alla krav och så är det andra som utnyttjar utländsk arbetskraft som beter sig på detta visset, säger han.

Det hela är också ett arbetsmiljöproblem. Som kranbilsförare bär man ett stort ansvar i samband med godshanteringen och att då ha berusat manskap kring bilen är en hög riskfaktor. Men att ha modet att säga nej i en sådan situation är kanske inte alltid så lätt. För Lars som kört kranbil i 20 år var beslutet dock enkelt.

– Detta var det värsta jag varit med om under alla mina år som kranbilschaufför, säger han.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*