annons
Hem » Artiklar » En krona per mil till cancerforskningen
Genrebild. Foto: Ralph Andersson

En krona per mil till cancerforskningen

Kampen mot prostatacancer uppmärksammas extra mycket under november. Bland annat genom Prostatacancerförbundets kampanj Mustaschkampen. Många lastbilschaufförer har valt att stödja kampen mot cancer genom att skänka en krona för varje mil de kör under månaden. En som nollställde sin trippmätare vid månadsskiften var Zebastian Aurell som kör för Skurups Åkeri & Schakt.

– Jag har en nära släkting som dog i cancer för några år sedan och det tog mig väldigt hårt. Därför brukar jag skänka pengar till forskningen varje år. Detta blir ett sätt att skänka ännu mer och förhoppningsvis inspirerar det andra att göra samma sak, säger Zebastian.

Iden om att skänka pengar till cancerforskningen utifrån hur många mil man kör har spridit sig likt ringar på vattnet bland chaufförer i sociala media. Zebastian blev inspirerad till insamlingen genom ett inlägg på Facebook av kollegan Mia Hallin Som kör för Tusab i Skummeslövsstrand.

Mia Hallin räknar med att komma upp i 1000 mil med sitt Scania-ekipage under November vilket ger 1000 kronor till kampen mot cancer.

– Jag har inte drabbats personligen men har vänner som gjort det. Cancer är något som nog alla berörs av på ett eller annat sätt, säger Mia.

Sedan Zebastian och Mia engagerade sig har de sett många inlägg på sociala media om chaufförer som kommer att skänka ”milpengar” till förmån för kampen mot cancer.

Zebastian Aurell är en av många chaufförer som skänker en krona per mil till kampen mot cancer under november.

– Även vänner som inte kör lastbil har sagt att de kommer att skänka pengar. För min del räknar jag med att komma upp i tusen mil när månaden är slut, säger Zebastian.

– Jag kommer ungefär upp i lika många mil på en månad, säger Mia.

 

På Palms Åkeri i Trelleborg har även företaget engagerat sig i kampen mot cancer. Zolle Simon som kör för Palms hade läst om andra chaufförers engagemang och när han berättade att han tänkte haka på meddelade åkeriet att de skulle skänka två kronor för varje mil Zolle kör.

– Det är en fin gest av dem. Detta är ett mansdominerande yrke och vi har många kollegor och vänner som drabbats av prostatacancer. Min egen pappa som också körde för Palms gick bort i sjukdomen för fem år sedan, säger Zolle.

Zolle räknar med att köra cirka 1200 mil under november så åkeriets bidrag blir runt 2400 kronor. Han hoppas nu att fler åkerier följer Palms exempel.

– Är det många som hakar på kan det generera en ordentlig summa till cancerforskningen, säger Zolle.

För varje krona Zolle Simon kör in till kampen mot cancer lägger Palms Åkeri ytterligare två kronor till linsamlingen.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*