annons
Hem » Notiser » Kungen inviger Sundsvallsbron

Kungen inviger Sundsvallsbron

En helt ny E4 Sundsvall med två mil motorväg och 33 broar står klar nästan ett år före tidplanen. Den 18:e december inviger H.M. Konung Carl XVI Gustaf E4 Sundsvall och öppnar Sundsvallsbron för trafik. Media inbjuds delta i invigningen.

E4 Sundsvall är ett av Sveriges största vägprojekt och förbättrar trafiksäkerhet, miljö och restider på den mest trafikerade sträckan norr om Uppsala. Den gamla E4 med de 13 första trafikljusen på E4 norr om Helsingborg räknades in bland de trafikfarligaste i landet. En nära två mil lång böljande väg, Sundsvallsbron med sitt krumsprång och en försänkt nordlig anslutning erbjuder såväl trafikanter som invånare nya kvaliteter.

Invigningsprogrammet startar på Södra berget med lunch och seminariet ”En väg. 1000 nya möjligheter” för H.M. Konung Carl XVI Gustaf och inbjudna invigningsdeltagare. Därefter åker deltagarna en guidad tur över den nya bron och anländer till invigningsplatsen.

Invigningsceremonin avslutas med att H.M. Konung Carl XVI Gustaf inviger E4 Sundsvall och öppnar Sundsvallsbron för trafik.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*