annons
Hem » Notiser » Kvinnlig förebild blir Årets yrkeslärare

Kvinnlig förebild blir Årets yrkeslärare

Sandra Petersson, transportlärare på Vretagymnasiet i Linköping fick utmärkelsen Årets yrkeslärare 2019.

Transportläraren Sandra Petersson på Vretagymnasiets har utsetts till Årets yrkeslärare. Priset delas ut av organisationen World Skills Sweden, som har till uppgift att höja kvaliteten, statusen och intresset för svensk yrkesutbildning.

– Det är väldigt roligt att bli uppmärksammad. Jag tror att jag får priset för att jag inspirerar och engagerar elever och tänker utanför boxen, och jobbar övergripande för att transportutbildningar ska samverka med varandra, säger Sandra Petersson i ett pressmeddelande från TYA.

I pressmeddelandet skriver TYA att Sandra Petersson är en förebild för kvinnliga elever i en bransch som fortfarande mest lockar män. I dag är dock var fjärde transportelev tjej och tolv svenska gymnasieskolor redovisar minst 40 procent tjejer i årskurs 2, enligt TYA:s årliga Skolledarenkät. En positiv utveckling som också ställer krav på skolorna och hela branschen enligt TYA.

– Kunniga, engagerade yrkeslärare är en förutsättning för att få välutbildade, säkra och anställningsbara lastbilsförare. Men det är också viktigt att unga tjejer kan se att det finns kvinnor som kör lastbil och lastar tungt, säger Lasse Holm, projektledare på TYA.

Sandra Petersson fick ta emot sitt pris på Yrkesutbildningsgalan i Globen den 28 november.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*