annons
Hem » Artiklar » Laddhybrid till LBC Frakt i Karlstad

Laddhybrid till LBC Frakt i Karlstad

LBC Frakts delägare Åkes Fjärr & Lokaltransport har köpt in en laddhybridlastbil som kan köras på både HVO-diesel och el. Elen som driver lastbilen kommer från LBC:s solcellsanläggning på det egna terminaltaket ute på Örsholmen.

Den nya lastbilen kommer främst att användas för att köra drycker och andra varor till butiker och restauranger i och runt Karlstad. När den inte går på eldrift körs laddhybriden på HVO-diesel. Enligt ett pressmeddelande minskar detta koldioxidutsläppen med drygt 90 procent i jämförelse med vanlig diesel. Inköpet är en del av LBC Frakts satsning på hållbara transportlösningar.

De som kommer ha störst nytta av den nya laddhybriden är Karlstadborna enligt LBC Frakt. Förutom den drastiska minskningen av koldioxidutsläpp är lastbilen närmast helt tyst när den går på el.

– När laddhybriden körs med eldrift inne i Tingvallastaden blir det varken buller eller utsläpp. Det tror vi kommer uppskattas av alla som rör sig i stan, speciellt när leveranser sker runt gågatorna. Och eftersom lastbilen är tystgående kommer den även att användas under vår nattdistribution, för att inte störa Karlstadbornas sömn, säger LBC Frakts vd Lars Reinholdsson.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*