annons
Hem » Artiklar » Lågbyggd Scania som når högt

Lågbyggd Scania som når högt

I Hull, Storbritannien, har Humberside Fire & Rescue Service tagit en Scania L-serien med lågt insteg i drift, berättar Scania i en pressrelease. Fordonet har en lyft, som når 45 meter och därmed får den en arbetsplattform når högst i landet. För att uppnå Humbersides så afgörande krav på att bilen inte är högre än 3,55 meter och har maximal manövrerbarhet och hög synlighet för föraren har fordonet specificerats med en lågbyggd Scania L 360.  Den kompakta och lätta Bronto Skylift-arbetsplattformen ligger på under 12 meters totala längd vid transport. Dess korg kan lyfta 500 kg vertikalt och lasten övervakas automatiskt. Det finns en integrerad, platsbesparande vattenanslutning som ger 3.800 liter per minut.

”Vi driver en 65 fordon stark Scania-flotta med tunga brandbekämpningsfordon och fortsätter att välja Scania för deras byggkvalitet och livslängd,” säger Andy Day, fordons- och driftsutrustningschef för Humberside Fire & Rescue Service.

”Vår erfarenhet är att vi får ut upp till fem extra års tjänst från Scania-chassi jämfört med andra som vi har använt tidigare.”  L-seriens brandbil är baserad i Hull, där dess höjd betyder att den kommer att kunna nå toppen av varje bostadshus i staden.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*