annons
Hem » Notiser » Lastbil stoppades med spikmattor

Lastbil stoppades med spikmattor

Natten till idag, vid 02-tidsen, var det dags för ännu en jakt på en lastbil. Denna gången en bil som tillhör ett större svenskt åkeri.

– Det är ett stort åkeri som äger långtradaren, säger Ivan Åslund, vakthavande befäl vid polisen till aftonbladet.se.

Det hela började med att lastbilen kördes vingligt längs E18 från Stockholm västerut. Polisen försökte få stopp på bilen men föraren vägrade stanna. Larmet gick och poliser från tre polisområden tog upp jakten för att få stopp på ekipaget och för att ha koll på vart den kördes.

– Precis öster om Västerås på E18 lade man ut spikmattor, så det börjar ryka om lastbilen och den blir ostyrbar, säger Ivan Åslund, vakthavande befäl, till aftonbladet.se.

Det blev stopp och föraren, en man i 50-årsåldern fick blåsa men det visade inte på alkohol i blodet så han togs omhand och togs till sjukhus i Enköping.

– Det kan ju också ha varit sjukdom som gjort att han kört på det här viset, men man misstänker rattfylleri för att han var så ostadig när han steg ur bilen. Han var inte klar, så att säga, säger Ivan Åslund vid polisen till aftonbladet.se.

Lastbilen var inte anmäld stulen och den kördes med nyckel. Chaffören har full behörighet och enligt uppgift till aftonbladet.se rör det sig om en Bring-lastbil-

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*