annons
Hem » Notiser » Lastbil välte på E45 – kritik mot svaga vägkanter

Lastbil välte på E45 – kritik mot svaga vägkanter

I måndags välte en lastbil på E45 norr om Orsa. Chauffören som lastat djurfoder och var på väg till Östersund klarade sig utan skador från händelsen.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, men jag vet att det inträffar flera liknande avåkningar på den här sträckan varje år, säger mannen till Mora Tidning.

Chauffören, som kör sträckan flera gånger i veckan, är inte ensam om kritiken. Även brandkåren i norra Dalarna har påpekat bristerna på det aktuella vägavsnittet. Problemet är att vägen är smal och att vägkanterna inte håller för belastningen.

– Ett antal lastbilar lägger sig på liknade sätt i diket varje år. Vi har skrivit till Trafikverket två eller tre gånger för att försöka få vägen bredare och kanter som håller, säger Per-Erik Jonsson som är distriktschef på Brandkåren norra Dalarna.

Chauffören som denna gång fick sin dag förstörd har ett färdigt förslag till lösning; bygg om vägen till 2+1-väg med vajerräcken.

– Vägen är smal, det är mycket trafik och den är krokig. Den här vägen är skit helt enkelt, säger chauffören till Mora Tidning.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*