annons
Hem » Artiklar » Lastbilen en viktig samhällsfunktion

Lastbilen en viktig samhällsfunktion

Sveriges Åkeriföretag har i samarbete med Novus gjort en undersökning om svenska folkets attityder och kännedom om åkerinäringen. 86 procent av de som svarade anser att den svenska åkeribranschen är en nyttig och viktig samhällsfunktion. När det gäller inställningen till branschen generellt var en klar majoritet positiv (44 procent) med bara en liten del negativa (8 procent). Resterande var neutrala (45 procent) eller saknade uppfattning (3 procent).

– Vi ville få en uppfattning om den bredare bilden hos svenska folket av vår bransch. Det är kul att de flesta är positiva till branschen och ser att vi verkligen bidrar, säger Rickard Gegö, vd, Sveriges Åkeriföretag, i ett pressmeddelande.

Åkeribranschen är inte bara en viktig samhällsbransch utan även en framtidsbransch för både kvinnor och män enligt de tillfrågade. Tre av fyra i undersökningen anser att branschen passar båda könen. Bland de lite äldre svaranden (50-79 år) var det ännu fler.

– De som hunnit få lite erfarenhet av yrket inser att det är ett jobb där kön inte spelar någon roll, att det är fritt, utmanande och att det du gör spelar roll och att du är med och bidrar. Det är väldigt viktigt inför framtiden då det behövs 50 000 förare de närmaste 10 åren, säger Ulric Långberg, bransch- och kommunikationschef på Sveriges Åkeriföretag.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*