annons
Hem » Notiser » Lastbilschaufför årets trafikhjälte
Lastbilschauffören Andreas Ross blev MHF:s "Årets trafikhjälte" framröstad med bred marginal på Facebook.

Lastbilschaufför årets trafikhjälte

Andreas Ross från Flerohopp i Nybro kommun är årets trafikhjälte enligt Motorförarnas Helnykterhetsförbund (MHF). Han stoppade med hjälp av sin lastbil en rattfyllerist från att skada andra.

Andreas vann enligt ett pressmeddelande från MHF med god marginal när de över 200 000 följarna på facebooksidan ”Jag vill inte förlora vänner och familj. Kör inte full” röstade om vem som skulle bli årets trafikhjälte.

Efter en polisjakt på en bilist som uppträdde aggressivt och vårdslöst körde föraren plötsligt ur en rondell in på en enfilig väg mot mötande trafik. Andreas Ross agerade blixtsnabbt och lyckades klämma fast bilen mot ett räcke med sin lastbil. Han hade flera personbilar bakom sig, och om bilen hade tagit sig förbi honom hade det kunnat sluta riktigt illa.

Han har redan hyllats av Karlskronapolisen, nu stämmer MHF in i hyllningskören.

Förutom hedersutmärkelsen har Andreas Ross fått 10.000 kronor i prissumma, när prisutdelningen igår ägde rum på Andreas arbetsplats på åkeriet Keith & Son i Kalmar.

Motivering: Med stort mod och sinnesnärvaro har Andreas Ross handgripligen visat prov på civilkurage. Han är en förebild och vi hoppas att han kan inspirera andra att ingripa när någon behöver en medmänniska för att förhindra en trafikolycka.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*