annons
Hem » Notiser » Lastbilschaufför blockerade motorväg – hyllas av polisen

Lastbilschaufför blockerade motorväg – hyllas av polisen

På måndagskvällen fick polisens Trafikgrupp 3 i Halmstad hjälp av en lastbilschaufför vid omhändertagandet av en misstänkt bilist mitt på motorvägen.

Enligt ett inlägg på Polisen Väst – trafikpolisens Facebook-sida hade en civil polispatrull upptäckt en oskattad bil och försökt stoppa föraren. Denna var dock inte villig att följa order utan försökte köra ifrån polisen vid ett par tillfällen. Till slut lyckas man köra om bilisten och bromsa ner farten, varpå föraren av den oskattade bilen kör in i polisbilen bakifrån.

När en polisman går ut på motorvägen för att beordra ut föraren försöker denna backa för att åter undkomma lagens långa arm. En lastbil har stannat precis bakom händelsernas centrum och polismannen ger tecken åt chauffören att blockera vägen. Vilket chauffören gör. Den farliga motorvägen blir med ens en fredad zon och poliserna kan koncentrera sig på att få ut den misstänkte föraren och sätta handfängsel på honom.

Det visade sig sedan att listan över misstankar mot mannen blev lång; drog- och alkoholrattfylleri, grov olovlig körning, narkotikabrott innehav och eget bruk samt underlåtenhet att lyda polismans tecken i trafiken.

I sitt inlägg på Facebook riktar polisen ett stort tack till chauffören som hjälpte dem i deras arbete och, som man skriver, ”gav arbetsro under några kritiska och farliga minuter”.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*