annons
Hem » Artiklar » Lastbilssverige skriver historia

Lastbilssverige skriver historia

Klockan 10 idag lämnade den första bilen i den 2,5 till 3 mil långa kortegen med mer än 300 lastbilar Jordbro. Kortegen är en del i chaufförernas protestaktion #härstannarsverige, Trailer följer kortegen och direktrapporterar både från Stockholm och andra plaster runt om i Sverige.

Klart för avgång från Jordbro

Klart för avgång från Jordbro

Kortegen i Stockholm avgick från Jordbro och rullar nu mot rondellen i Upplands Väsby där man vänder mot Norsborg för att sedan gå tillbaka till HD-tvätten i Jordbro. Många företag stödjer chaufförerna i kampen för ökad säkerhet på vägarna, likhet inför lagen och hårdare tag mot cabotagebrott samt social dumpning.

Här möter vi karavanen efter att den vänt i Upplands Väsby

Här möter vi karavanen efter att den vänt i Upplands Väsby

 

HD-tvätten bjuder exempelvis alla chaufförerna på julbord efter att demonstrationståget rullat in igen. Andra företag bjuder på rabatt på tvätt och så vidare. På så vis blir kortegen också en uppvisning i snygga lastbilar då alla är skinande blank och nytvättade.

Radio Stockholm bevakar kortegen och rapporterar direkt om kortge-vägen. Längs vägen möter man tummen upp från både kolleger och personbilsåkare, medan en och annan, som inte förstått att nu menar chaufförerna allvar och nu är måttet rågat, viker undan med svansen mellan benen. På broarna finns det banderoller som stödjer chaufförernas kamp och Polisen eskorterar karavanen genom huvdustaden.

Stkhm 3

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*