annons
Hem » Artiklar » LBC Frakt i Värmland firar 25 år
LBC Frakt Värmland har 55 delägare som förfogar över cirka 350 lastbilar och maskiner.

LBC Frakt i Värmland firar 25 år

På lördag firar LBC Frakt i Värmland AB sitt 25-årsjubileum. Firandet sker på företagets anläggning i Karlstad på Örsholmen.

– Åkarna med sina familjer, kunder och samarbetspartners kommer att vara på plats. Senare på kvällen blir det jubileumsfest i Elite Stadshotellet för speciellt inbjudna, säger vd Lars Reinholdsson till Nya Wermlands-Tidningen.

Grunden till LBC Frakt i Värmland AB lades redan under andra världskriget då lastbilscentraler bildades runt om i landet på uppmaning från riksdagen. Detta för att säkerställa landets behov av transporter. För 25 år sedan ombildades centralen till ett aktiebolag.

I dag finns 55 åkare anslutna till bolaget som sammanlagt sysselsätter cirka 350 lastbilar och maskiner. I fjol omsatte LBC Frakt i Värmland cirka 500 miljoner kronor.

Enligt företagets hemsida består verksamheten av transport-, maskin- och lagertjänster. Uthyrning och försäljning av containrar, flak och maskiner. Försäljning av grus-, berg- och jordprodukter samt avfallshantering och försäljning av återvunna produkter.

Kunderna finns i hela landet men har ofta en anknytning till Värmland.

LBC Frakt i Värmland är certifierade i miljö och kvalitet enligt ISO 14001 och 9001. Transporterna utförs efter ISO-standarderna för trafiksäkerhet 39001 och arbetsmiljö 18001.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*