annons
Hem » Artiklar » Lite helgläsning för lastbilsälskare

Lite helgläsning för lastbilsälskare

Vi har gjort ett litet nedslag hos en av de större åkarna i USA, Marten Transport med huvudkontor i Mondovi Wisconsin. Företaget har en 69-årig historia och är idag specialiserade på att köra kyltransporter.

Totalt har företaget mer än 3 500 anställda. Marten Transport kör gods över hela USA, Kanada och Mexiko. Man har tusen lastbilar på rull i Nordamerika. De utgår från lokala centraler spridda över kontinenten. Bara under de senaste fem åren har Marten Transport köpt in mer än 600 nya Kenworth T680.

randy-marten– Det är enkelt, ler Randy Marten, vd på företaget, när vi frågar varför de valt Kenworth. Världens bästa lastbilar lockar världens bästa förare till vårt åkeri och de väljer att stanna hos oss.

Randy är son till grundaren Roger Marten och han har under de senaste åren förändrat logistiken så att man mer och mer utgår från regionala centraler och kör kortare transporter medan godset går de långa sträckorna på järnväg.

– Vi har dagligen 700 trailers på järnvägen, säger Randy Marten, som ser det som en viktig uppgift att hitta lösningar som minskar miljöpåverkan.

Han berättar att de har terminaler i Wisconsin, Georgia, Kalifornien, Oregon, Indiana, Kansas, Texas, Virginia, Tennessee, Florida, Pennsylvania och Arizona. I och med de nya logistiklösningarna har snittlängden på körningarna halverats från 1 200 till 650 miles, eller 1930 till 1040 km.

– Vårt mål är att få hem chaufförerna över natten så ofta som möjligt, säger Randy.

marten-transport-t680-2lr

Den senaste leveransen av lastbilar var 105 Kenworth evolution T680 med daghytt och Paccar MX-13 motor. Bilarna är optimerade från stötfångare till bakljusen för minsta möjliga luftmotstånd och MX-13 motorns effektivitet bidrar till att hålla bränslenotan nere.

– Vi har kört Kenworth sedan 1967, berättar Randy Marten, och de här nya bilarna är verkligen otroliga. Vi gillar allt på våra nya riggar!

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*