annons
Hem » Artiklar » Ljusfest vid Freightliner-inspiration

Ljusfest vid Freightliner-inspiration

Det var inte bara bilen i sig och dess strålkastarutrustning som imponerade när Freightliner visade sin Inspiration Truck. Bilen är en fingervisning på hur framtidens lastbilar ska kunna se ut i USA och vilken teknik som man kan förvänta sig i dem.

15C466_001

Den här bilen är certifierad som självkörande på allmänna vägar. Den är en torpedbil med rymlig interiör för långa resor över den enorma kontinenten.

15C466_030

Med hjälp av inte mindre än 60 högupplösande projektorer projicerades filmer och bilder av bilen på Hoover-dammen i USA. Tillsammans nådde de en ljusstyrka på 1,17 miljoner Lumen och det räckte för att sätta nytt rekord och ge Freightliner en titel i Giunness World Records. Valet att projicera på just Hoover-dammen bottnar i att den är världskänd och att den byggdes med hjälp av en massiv insats av lastbilar. Ett villkor för att bygget skulle gå att genomföra helt enkelt.

Freightliner Inspiration Truck är den första självkörande lastbilen i världen att bli certifierad för att användas på allmänna vägar.

15C466_024

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*