annons
Hem » Notiser » Lots får Sveaskog-uppdrag i södra Bergslagen

Lots får Sveaskog-uppdrag i södra Bergslagen

Scania-ägda Lots Group och Sveaskog inleder ett samarbete där Lots ansvarar för transportledning av rundvirke från Sveaskogs avverkningsområden i södra Bergslagen – av Sveaskog benämnt ”Team Askersund” – från och med den 1 januari 2017.
Det framgår av pressinformation från Lots Group.
– Vi på Lots är glada över att få vara med och bidra till att realisera Sveaskogs visioner för en skogslogistik i världsklass och kommer att arbeta målmedvetet med optimering av logistikflöden på liknande sätt som genomförs med andra kunder i Sverige, säger Martin Lewerth, vd i Lots Group. Det förekommer en viss oro eftersom bolaget är en ny aktör på marknaden vilket jag vill uttrycka förståelse för. Det är naturligt att det blir så inför en förändring, Men Lots strävar efter lönsamhet både för våra leverantörer och kunder.
Lots Group erbjuder logistiktjänster för vägtransporter kombinerat med utvecklingsarbete bestående av kunskap, processer och ny teknologi, som hjälper kunder att utveckla och förbättra sin totala logistikkedja.
Lots varken säljer eller äger lastbilar, utan hjälper företag att optimera flöden och minimera den totala logistikkostnaden.
– Vi tar inte jobbet från åkare, vi köper åkeritjänster av samarbetspartners när så är möjligt, säger Martin Lewerth. Lots använder sig av åkare som får utföra transporter oavsett lastbilsfabrikat. Faktum är att i de flöden Lots verkar i dag finns flera olika märken representerade och återspeglar väl hur lastbilsmarknaden i Sverige ser ut i dagsläget.
Lots – Lean Optimised Transport Systems – är ett helägt Scaniabolag, men helt fristående från Scanias ordinarie verksamhet. Lots erbjuder transportledning i kombination med kvalificerade konsulttjänster med fokus att optimera den totala logistikkostnaden i hela värdekedjan. Lots bygger på Scanias erfarenheter inom Lean production och flödesstyrning.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*