annons
Hem » Notiser » M och KD hoppar av snabbtågsäventyret

M och KD hoppar av snabbtågsäventyret

Moderaterna och Kristdemokraterna har hoppat av samtalen kring den gigantiska satsningen på snabbtåg. I veckans partiledardebatt fick Ulf Kristersson (M) kritik för detta av Isabella Lövin (MP), men Kristersson motiverade det nya ställningstagandet med att det också finns många andra satsningar på infrastruktur som behöver göras.

Sverigedemokraterna har sedan tidigare ställt sig mycket tveksamma till snabbtågssatsningen, men infrastrukturminister Tomas Eneroth anser att Sverige behöver nya stambanor och enligt nyhetssajten Omni säger han till TT att det räcker med en överenskommelse mellan januaripartierna (S, MP, C och L) och vänsterpartiet för att driva igenom den stora infrastruktursatsningen.

I denna fråga lär man inte få några problem med att få med Västerpartiet på tåget. Mer tveksamt är det med Liberalerna. Även om första steget av den stora järnvägssatsningen finns med i 73-punktsprogrammet som utgjorde grunden för Januariuppgörelsen så tvekar nu Liberalerna för de kostnader som ju ofta skenar iväg i stora projekt.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*