annons
Hem » Artiklar » Malmbergs ASG-Scania vann i Norge
Team Malmberg med Eddie Malmberg i spetsen firar ikväll segern i Scandinavian Truck Trophy med åkeriets Scania S650 ASG-bygge.

Malmbergs ASG-Scania vann i Norge

Micke Malmbergs Åkeri från Visby utropades sent i eftermiddag som segrare i den tolfte upplagan av Scandinavian Truck Trophy som arrangerades i samband med tioårsjubilerande Oslo Motor Show i Lillestrøm i helgen.

I konkurrens med 26 andra skandinaviska bilar av absolut högsta klass vann Micke Malmberg med sitt uppmärksammade Scania S650 styckegodsekipage, byggt i gammal hederlig ASG-stil. Det nostalgiska temat gick alltså hem även i Norge och därmed följde Malmberg upp segern i Nordic Trophy i slutet av augusti med ännu en prestigefylld titel.

Eftersom Micke var tvungen att lämna Norge för att åka hem och jobba var det sonen Eddie, tolv år, som fick äran att stanna kvar och motta pokalerna. Eddie förärades också med Crew Award i Hall E för att han är en kille med ett lastbilsintresse utöver det vanliga. Eddie kan nämligen allt om åkeriets fina Scania-bygge.

– Tack så hemskt mycket! Det känns otroligt att vi först vinner Nordic Trophy och sedan Scandinavian Truck Trophy bland alla andra fina bilar. Det är obeskrivligt roligt, sa en strålande glad Eddie till Trailer strax efter prisutdelningen.

Tvåa kom Simon Lundman, Lundmans Djurtransporter från Öjebyn, med sitt fantastiska och detaljrika bygge med hänförande motivlackering ”Country Roader”, en Mercedes Actros 2545 djurtransport, också den känd från Nordic Trophy.

Den taktfulla djurtransporten blev också publikens stora favorit på Oslo Motor Show och tog därmed även hand om det fina priset People`s Choice Truck.

– Jag är jätteglad över publikpriset och skickar gärna ett tack till alla som röstat, jätteroligt, sa Simon Lundman till Trailer.

Simon firade med pappa Erik som gjorde sin sista utställning som ägare till åkeriet.

– Det är guld att få publikens röst och att få avsluta på det här sättet, sa en både rörd och glad Erik Lundman.

Trea i Scandinavian Truck Trophy blev norrmannen Andreas Nitteberg, TH Transport og Utleie, med en stilrent snygg Scania-dragare i Old School-stuk, en R450 som Andreas till vardags drar löstrailrar med i Oslo-regionen.

Som Best in Show utsåg juryn Donalds Bilbärgnings maffiga tungbärgare som körs av Dennis Nilsson från Kävlinge. Scanian, en R650, är snygg att se på samtidigt som den är praktiskt och ergonomiskt byggd för ändamålet.

Precis som förra året var det mycket folk och trångt i gångarna under dagarna tre, fredag-söndag, på Norges Veremesse som arrangerar Oslo Motor Show i samarbete med Förlags AB Albinsson & Sjöberg.Scandinavian Truck Trophy arrangeras av Trailer i samarbete med vår norska kollega Yrkesbil.

Läs mer om allt som hände på 2019 års Scandinavian Truck Trophy och Oslo Motor Show i Trailer 12 som kommer ut i butik den 19 november.

Simon och Erik Lundman kunde glädjas både åt vinsten i People`s Choice Truck och andraplatsen i Scandinavian Truck Trophy

Resultat STT 2019

Scandinavian Truck Trophy

1) Micke Malmbergs Åkeri, Micke Malmberg, Visby, Scania S650 styckegodsbil.

2) Lundmans Djurtransporter, Simon Lundman, Öjebyn, Mercedes Actros 2545 djurtransport.

3) TH Transport og Utleie, Andreas Nitteberg, Gardermoen, Norge, Scania R450 dragbil.

People`s Choice Truck

Lundmans Djurtransporter, Simon Lundman, Öjebyn, Mercedes Actros 2545 djurtransport.

Best in Show Truck

Donalds Bilbärgning, Dennis Nilsson, Kävlinge, Scania R650 tungbärgare.

Bästa Lack

Oscarssons Åkeri, Tobias Oscarsson, Särö, Volvo FH500 dragbil.

Bästa Inredning

Patrik Carlssons Åkeri, Patrik Carlsson, Våxtorp, Scania S580 styckegodsbil.

Bästa Oldtimer

1) Ole Lermo, Kjeller, Norge, Freightliner Cabover dragbil, 1986.

2) Michael Nielsen, Jælgerspris, Danmark, Scania LS141 dragbil, 1978.

3) Lars Hansen, Sorø, Danmark, Kenworth W900 B dragbil m. trailer, 1987.

Bästa Pickup

Lars Dahlø, Skarnes, Norge, Chevrolet Cheyenne C10, 1974.

Crew Award Hall E

Eddie Malmberg – Micke Malmbergs Åkeri, Visby.

Andreas Nitteberg tog hem tredjeplatsen i tävlingen med detta snygga bygge.

Best in Show blev Donalds Bilbärgnings Scania R650 tungbärgare.

Vinnarbilen i Bästa Oldtimer, Ole Lermos Freightliner Cabover dragbil.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*