annons
Hem » Artiklar » MAN bygger för säkrare fotbolls-VM

MAN bygger för säkrare fotbolls-VM

Det drar ihop sig till VM i fotboll som kommer att hållas i Brasilien i sommar. Säkerheten är som vanligt en viktig fråga och lastbilstillverkaren MAN drar sitt strå till stacken i from av 22 specialbyggda lastbilar för tv-övervakning och kommunikation för alla som jobbar med säkerheten. Bilarna kommer att användas i alla 12 städer där det spelas fotboll.

Bilarna är alla byggda på Constellation 15.190 serien med påbyggnader gjorda av brasilianska Truckvan. Bilarna drivs med en 190 hästars MAN-diesel. Extra fokus är lagd på avgasrening då de kommer att röra sig, eller stå stilla, bland stora grupper av supporters.
    Påbyggnaden har ett högt placerat observationsrum, 14 videokameror som kan se 3 km från bilen. Kamerorna sitter skyddade högst upp på en 15 meter hög mast som kan resas inifrån lastbilen.
    Varje bil har sitt eget trådlösa nätverk som når en radie på 500 meter runt lastbilen där säkerhetspersonalen kan vara uppkopplade med datorer, läsplattor eller smarta mobiler och ta del av vad som händer i deras område i realtid.
    

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*