annons
Hem » Artiklar » Månadens upplopp närmar sig i Trailer Truck Corner
Några bubblare ur startfältet i Trailer Truck Corner.

Månadens upplopp närmar sig i Trailer Truck Corner

Idag är sista dagen att rösta på november månads favorit i Trailer Truck Corner. Vid midnatt stängs röstningen och sedan ska vinnaren koras. Äran står förstås alltid på spel – men liksom förra månaden finns det mer än så i potten. Beroende på märke på den mest gillade bilen kommer antingen Scania, Volvo, Mercedes, MAN eller DAF prisa vinnaren med en tidig julklapp – ett presentkort på 5000 kronor. Även Convoy Parts kommer prisa vinnaren – oavsett märke – med ett presentkort laddat med 5000 kronor. Segraren tar dock inte allt – Rasta lottar nämligen även denna månad ut två gratisluncher bland de som anmält sig.

Topp tre just nu:

I skrivande stund ligger en Scania i topp. Det är Wilda Lorentzon, med sin Scania R540, som har gått som en raket genom startfältet. Bilen har just nu 2596 gillamarkeringar.

 

 

På andra plats ligger Jelle Schouwstra med en DAF (520 tummar upp)

Felix Bergsten, även här med en Scania, ligger trea (477)

Startfältet består av 295 bilar så chansen att man ska hitta en favoritbil är stor.

– Sidan kom till för att vi såg ett behov av att kunna visa upp lastbilar samt att kunna njuta av vackra lastbilar nu när många mässor och utställningar blivit inställda, säger Jonas Ericsson som är projektledare för Trailer Truck Corner.

Att intresset för snygga lastbilar är högt vittnar inte minst antalet personer som besöker sidan om. Bara de senaste sju dagarna har Truck Corner räknat in en publiksiffra på över 9500.

Även hos lastbilstillverkarna finns det ett uppdämt behov av uppmärksamhet kring snygga lastbilar.

– Vi är lika besvikna som många andra att det inte har gått att genomföra lastbilsträffar i verkligheten i år. Det här var året när vi skulle visa upp vår nya lastbilsfamilj som vi lanserade i början på året, säger Susanne Frödin, PR- och informationschef på Volvo Lastvagnar Sverige.

Hon ger tummen upp för initiativet med Truck Corner. Kan man inte genomföra en träff i verkliga livet får man pröva digitala alternativ.

– Vi gillar att alla kan vara med och ladda upp bilder på sina favoritlastbilar, säger Susanne som är övertygad om att det förr eller senare kommer en Volvo i topp.

– Det finns alla chanser för en Volvo att vinna. Det finns otroligt många fina Volvolastbilar runtom i landet som många entusiaster gör ett fantastiskt jobb med att vårda och putsa, säger hon.

Även MAN hade ett nytt lastbilsprogram som företaget ville visa upp på mässor. Det fick bli en roadshow istället så att kunder och andra intresserade ändå fick en möjlighet att ta en närmare titt på den nya generationen. Även om oddsen kan kännas tuffa hoppas man på framgång i Truck Corner.

– Det är ingen hemlighet att vi har två starka inhemska kollegor/konkurrenter så sannolikheten är väl inte jättestor. Men med tanke på att det mesta är annorlunda i år, så vem vet. Omöjligt är det inte, säger Peter Winbo, chef för marknadsföring hos MAN Truck & Bus Sverige.

DAF får också räknas som en underdog. Här hoppas man på mångfald.

– DAF har växt snabbt på Svenska marknaden, jag tror många uppskattar lite variation, säger Johannes Winberg på Nordic Truckcenter.

Möjligheten att få betala ut 5000 kronor till en eventuell DAF-vinnare axlar man med glädje.

– Det är roligt att få vara med, i dessa tider är vi glada för positiva aktiviteter. Vi på DAF älskar lastbilar, så klart vi saknar mässor där vi kan träffa kunder och kollegor i branschen. Men till dess är vi glada att vi har Truck Corner, avslutar Johannes.

Trailer Truck Corner finns här

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*