annons
Hem » Artiklar » Martin & Servera investerar i biogasbilar

Martin & Servera investerar i biogasbilar

En stor del av Martin & Serveras verksamhet handlar om distribution med lastbil. 500 lastbilar kör dagligen ut varor till företagets kunder och som ett steg på vägen mot mer hållbara leveranser investerar Martin & Servera Logistik nu i fler biogasbilar.

– Vid 2019 års början fanns några få biogasbilar i verksamheten. Innan året är över har antalet ökat till ett tjugotal, berättar Håkan Ekmyr, transportchef på Martin & Servera Logistik, i ett pressmeddelande.

Som en del av det långsiktiga hållbarhetsarbetet arbetar Martin & Servera också dagligen med att öka fyllnadsgraden i bilarna. En annan viktig åtgärd är ruttplaneringen där målsättningen är att lastbilarna ska köra så få kilometer som möjligt.

– Biogasbilarna har vi testat i verksamheten och i och med att antalet tankställen för biogas byggs ut över landet kan vi nu börja använda de här bilarna fullt ut i verksamheten, säger Håkan Ekmyr.

Naturvårdsverkets satsning Klimatklivet har inneburit att Martin & Servera kunnat snabba på investeringarna i biogasbilar. Inför 2020 planeras investeringar i ytterligare bilar, så att när 2020 går mot sitt slut drivs 40-50 bilar i företagets fordonsflotta på biogas.

– Det här handlar om att nå våra långsiktiga mål på hållbarhetsområdet, vi vill ta vårt ansvar för att styra mot ett mindre fossilberoende i samhället, säger Stefan Bergström Hedmark, vd Martin & Servera Logistik.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*