annons
Hem » Artiklar » Massiv manifestation i Skövde

Massiv manifestation i Skövde

Som alla säkert vet så har det genomförts manifestationer i hela landet som stöd för kampen dör rättvisa villkor och mot social dumpning inom transportsektorn.

Skövde 6Det hela började med kampanjen härstannarsverige, växte med stödgrupper i andra länder och inom andra delar av transportnäringen. På lördagen skalades det upp med lastbilskorteger som kördes genom en rad olika städer i hela landet.

Emil Sahlberg och Johan Wilsson

I Skövde var det Emil Sahlberg och Johan Wilsson som var eldsjälars och organisatörerna bakom en lastbilskortege som överträffade allas förväntningar. Drygt 130 lastbilar stod samlade inför avfärden från Industriområdet Mariesjö i Skövde. Där mötte riksdagsmännen Monica Green, S, och Sten Bergheden, M, upp och höll varsitt mycket uppskattat tal.

Ävem veteranerna var med och visade sitt stöd. Foto: Joakim Stålberg

– Det känns som att vi fått det politiska stöd vi eftersträvar, sa Emil Sahlberg. Dagens protestaktion blev en tung markering mot något som varit och är ett stort problem både för oss och för allmänheten. Samtidigt blev det en fest där Åkeriföreningen bjöd julkaffe och pepparkakor.

Skövde 5

Det var inte bar anför avfärd det blev festligt. Tåget blev en uppvisnings av allt från snygga veteraner till moderna effektiva lastbilar av alla kategorier. Längst fram rullade Assistancekårens Scania med John Hassleqvist bakom ratten.

Skövde 8

– Häftigt att känna vilket stöd vi har, noterade Emil efteråt. Nu har vi fått det tryck vi behöver i frågan och jag är övertygad om att politikerna inser att svenska folket också reagerar på osund konkurrens, social dumpning och regelrätta lagbrott som vårt rättssamhälle kapitulerar inför.

Skövde 2

Skövde 3

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*